22-12-10

Puran Defrag Free Edition 7.1

Windows Vista en 7 beschikken dan wel over een eigen defragmentatietool, met Puran Defrag kan je het defragmenteren nog op verschillende fronten bijsturen.


Standaard integreert de tool zich in de Windows Verkenner: vanuit het contextmenu kun je namelijk ook afzonderlijke bestanden en mappen laten defragmenteren. 

Handig is ook dat je het defragmentatieproces een lage prioriteit kunt meegeven, zodat je tijdens het werken aan andere taken geen merkbare vertragingen ondervindt. Attent is ook de toevoeging van de optie Shutdown Ater Defrag. Dat maakt het plausibeler het defragmenteren te starten net voordat je zelf je computeractiviteiten staakt.

Ook moeilijke bestanden
De mogelijkheid om het defragmenteren meteen na het opstarten van Windows uit te voeren (boot time defrag) heeft alvast het voordeel dat ook lastige bestanden aangepakt kunnen worden: systeembestanden als de swap file, registerhives, de MFT (master file table), of bestanden die normaliter in gebruik zijn en dus gelockt.

Defragmentaties kun je eveneens inplannen. Bijvoorbeeld wanneer de schermbeveiliger opstart (waarbij je dan een beperking tot x-keer per dag kunt instellen) of wanneer je zelf niet aan het werken bent op de pc. Uiteraard kun je ook instellen dat een of meer schijven automatisch op bepaalde dagen en tijdstippen gedefragmenteerd moeten worden.

De tool bevat tevens een aantal ‘geavanceerde’ opties. Zo bijvoorbeeld zorgt de functie PIOZR ervoor dat frequent gebruikte bestanden automatisch naar de buitenste – want snelste – schijfgebieden verhuizen en kan je aangeven dat bepaalde bestanden niet mee gedefragmenteerd moeten worden.

De gratis versie van Puran Defrag kun je hier downloaden.  Website Puran.

purand.gif

Gepost in Freeware, Utilities | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.