13-02-09

Microsoft gaat winkelketen opzetten

Microsoft wil onder zijn eigen naam een winkelketen gaan beginnen. De softwaregigant wil de winkelruimtes benutten om producten als Windows 7, Windows Mobile en Windows Live aan het publiek te demonstreren.

tweakers.net_Microsoft_1165429849Geruchten over de plannen voor fysieke winkels deden al langer de ronde. Om het winkelproject te gaan leiden is David Porter aangesteld, zo meldt het bedrijf. Porter was eerder werkzaam voor de filmstudio Dreamworks Animation en voor de retailgigant Wal-Mart. Microsoft lijkt goed gekeken te hebben naar het succes dat Apple met zijn Apple Stores heeft: wereldwijd exploiteert Apple inmiddels meer dan tweehonderd winkels. De softwaregigant spreekt de hoop uit zijn klantenbinding te kunnen verbeteren door in eigen winkels direct met de eindgebruiker contact te leggen.

Of Microsoft zijn producten, waaronder hardware als de Xbox 360 en de Zune, daadwerkelijk via de winkels wil gaan verkopen, is nog onbekend. Het bedrijf loopt het risico zijn retailpartners voor de borst te stoten als het te ver gaat in zijn productenaanbod. Apple heeft dit probleem niet, omdat het zowel zijn software als hardware zelf maakt. Verder is onduidelijk hoeveel winkels Microsoft onder eigen vlag wil gaan openen en waar deze zullen worden gevestigd.

Geheel nieuw is het plan voor het opzetten van een winkelketen niet: Microsoft heeft eerder geprobeerd een winkel te bestieren. In 2001 werd deze in San Francisco gevestigde winkel echter weer gesloten. Ook de gekozen timing van Microsoft is opmerkelijk, omdat steeds meer elektronicaketens in de VS door de recessie in zwaar weer verkeren. Onlangs moest Circuit City, de op een na grootste elektronicaketen van Amerika, zijn deuren definitief sluiten. Bovendien kiezen veel ketens ervoor om hun aandacht te verleggen naar directe verkoop op het web. Bron: Tweakers.net

Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.