13-03-07

Liever illegaal ...

'Liever illegaal gebruik dan geen gebruik Microsoft-software'
Microsoft-topman Jeff Raikes heeft bevestigd dat het bedrijf liever heeft dat consumenten een illegale versie van Microsoft-software gebruiken dan dat ze naar de concurrent stappen.
 
1038594945'Als consumenten illegale software gebruiken, hebben we liever dat het onze software is dan die van een ander', zegt Raikes. 'We hopen dat men, na een tijd illegaal onze software gebruikt te hebben, over zal gaan tot het betalen ervan.' Ondanks dat Microsoft herhaaldelijk te kennen heeft gegeven tegen illegale software te zijn, geeft het bedrijf ook toe dat piraterij op de lange termijn kan resulteren in winst voor de softwareontwikkelaar.
 
De laatste jaren heeft Microsoft een groot offensief tegen piraterij gevoerd. Volgens Microsoft is uit het 2000 BSA Software Piracy Report gebleken dat piraterij de globale economie sterk aantast. Critici weerleggen de uitkomsten uit dit rapport echter, omdat uit andere onderzoeken veel minder dramatische cijfers naar voren zijn gekomen. Microsoft blijft zich hoe dan ook richten op de mogelijkheid om illegale gebruikers over te halen te gaan betalen voor de software.
 
Volgens Raikes wordt twintig tot vijfentwintig procent van alle software in de Verenigde Staten illegaal gebruikt. In Europa verschillen deze percentages aanzienlijk. Volgens het BSA-onderzoek liggen de percentages vooral in Oost-Europa erg hoog (rond de zeventig procent), terwijl de cijfers in het westen vergelijkbaar zijn met die van de Verenigde Staten. Microsoft ziet achter deze percentages veel potentiële gebruikers die het bedrijf door middel van een campagne aan zich kan binden.  Bron: Tweakers.net

Gepost in Microsoft | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.