16-01-07

IE7 al honderd miljoen keer geïnstalleerd

Volgens de Microsoft Internet Explorer Weblog op msdn is de nieuwste webbrowser van Microsoft precies een week geleden voor de honderd miljoenste keer geïnstalleerd. De final-versie van Internet Explorer 7 kwam ongeveer drie maanden geleden op de markt.
 
1168882799Het onderzoeksbedrijf WebSideStory heeft bijgehouden welke browsers er gebruikt worden om Amerikaanse sites te bezoeken en daaruit bleek dat meer dan 25 procent van alle bezoekers gebruik maakt van IE7; alleen zijn voorganger, Internet Explorer 6, wordt nog meer gebruikt. Met de komst van Windows Vista voor de consument eind van deze maand en het aanbieden van IE7 via Windows Update verwacht Microsoft dat het aandeel van de browser zal blijven toenemen. Het gehele marktaandeel van Microsofts Internet Explorer lijkt echter alleen maar af te nemen. Twee jaar geleden werd er al bericht gemaakt over het feit dat het marktaandeel van IE onder de 90 procent was gezakt, een half jaar geleden was dit aandeel gezakt tot 83,1 procent, om het jaar af te sluiten met een percentage van 79,6 procent. Deze afname is onder andere te wijten aan de toenemende populariteit van andere browsers, met Mozilla's Firefox aan kop, afgelopen jaar is het gebruik van deze browser opgelopen tot 14 procent.
 
Het gerucht gaat echter dat Microsoft al binnen afzienbare tijd met Internet Explorer 8 de verloren zieltjes terug wil gaan winnen. IE8 zal naar verluidt onthuld worden op de Mix 07 - een door Microsoft opgezet evenement voor webbouwers - welke plaats zal vinden tussen 30 april en 2 mei van dit jaar. Gezien de uitspraak van Bill Gates op de Mix 06, waarin werd beweerd dat er 'negen tot twaalf maanden zal zitten tussen de Internet Explorer-releases', lijkt de ontwikkeling op schema te liggen; tijdens de CES 2007, die onlangs plaatsvond, liet een woordvoerder van Microsoft echter weten de nieuwe browser niet binnen het komende anderhalf jaar te verwachten.

Gepost in Microsoft | Permalink | Commentaren (0) |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.